Teambuilding

Het veranderen van een traditionele naar een Agile mindset is een cultuurverandering. Overal waar ik betrokken ben geweest als Agile Coach, blijkt dit de meest uitdagende verandering om echt op te pakken.

Natuurlijk zijn er diverse hulpmiddelen in de vorm van technieken, methodes, frameworks en allerlei tips & trucs. Uiteindelijk zijn het de mensen zelf waar de verandering gaat gebeuren.

Hoe goed is het management in staat om deze verandering in te zetten? Is er voldoende bewustzijn van de huidige cultuur? Kunnen de mensen de cultuurverandering aan?

Het ideaal plaatje is een leider die zijn/ haar mensen ondersteunt om eigenaarschap op te kunnen pakken en te focussen op datgene wat de klant echt wil. En dat betekent automatisch dat de mensen in de teams laten zien dat ze verantwoordelijkheid nemen en de klant bieden wat ze nodig heeft.

Het mooie is dat dit alleen kan als je een (h)echt team weet te creëren. Hoe doe je dat? Waar staan we? Welke stappen kunnen we zetten? Wat komt er überhaupt bij kijken als we van individuen naar teams gaan? Welke weerstand kan ik verwachten en hoe gaan we daar mee om?

Wil je meer weten? Laten we afspreken voor een bakje koffie!